-
ORZECHY NERKOWCA - KUFEREK SMAKU
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 54 szt. |
Waga | 0.55 kg |
Kod kreskowy | 5903678885021 |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 601498660
Zostaw telefon |
Orzechy nerkowca można jeść w przeróżnej postaci: prażone, solone, a także oblane czekoladą. Jednak najlepiej smakują surowe, gdyż są zdrowsze, a do tego odznaczają się oryginalnym, delikatnym, lekko słodkim smakiem. Orzechy te są znakomitą bazą do deserów. Coraz bardziej popularna staje się pasta z orzechów nerkowca.
Składniki
Orzechy nerkowca
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Orzechy nerkowca są naturalnym źródłem:
> Fosforu - który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
> Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
> Żelaza - który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2370 kJ / 566 kcal |
1185 kJ / 283 kcal |
14 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
46,92 g 8,328 g |
23,46 g 4,164 g |
34 % 21 % |
Węglowodany - w tym cukry |
27,13 g 5,91 g |
13,57 g 2,96 g |
5 % 3 % |
Błonnik |
3,3 g |
1,65 g |
- |
Białko |
18,22 g |
9,11 g |
18 % |
Sól** |
0,03 g |
0,015 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
%RWS* w 100 g |
W porcji 50 g |
Fosfor |
593 mg |
85 % |
296,5 mg |
Magnez |
292 mg |
78 % |
146 mg |
Żelazo |
6,68 mg |
47 % |
3,34 mg |
Cynk |
5,78 mg |
58 % |
2,89 mg |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.