-
DYNIA PESTKA ŁUSKANA - KUFEREK SMAKU
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Średnia dostępność 46 szt. |
Waga | 0.6 kg |
Kod kreskowy | 5908298548417 |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 601498660
Zostaw telefon |
Pestki dyni łuskane
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Składniki
Dynia łuskana
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dynia jest naturalnym źródłem:
> Tiaminy (witaminy B1) - która wspomaga prawidłową pracę serca.
> Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
> Żelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Fosforu - który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
> Potasu - który wspiera funkcjonowania układu krwionośnego.
Wartość odżywcza produktu
W 100 g
W porcji 50 g
%RWS* w 50 g
Wartość energetyczna |
2327 kJ / 556 kcal |
1164 kJ / 278 kcal |
14 % |
Tłuszcz |
45,8 g |
22,9 g |
33 % |
Węglowodany |
18 g |
9 g |
3 % |
Błonnik |
5,3 g |
2,7 g |
- |
Białko |
24,5 g |
12,3 g |
25 % |
Sól** |
0,05 g |
0,025 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
%RWS* w 100 g |
W porcji 50 g |
Tiamina (Witamina B1) |
0,21 mg |
19 % |
0,11 mg |
Ryboflawina |
0,32 mg |
23 % |
0,16 mg |
Witamina E |
26 mg |
216 % |
13 mg |
Potas |
810 mg |
41 % |
405 mg |
Fosfor |
1170 mg |
146 % |
585 mg |
Cynk |
7,5 mg |
75 % |
3,8 mg |
Magnez |
540 mg |
144 % |
270 mg |
Mangan |
1 mg |
50 % |
0,5 mg |
Żelazo |
15 mg |
107 % |
7,5 mg |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.