• BUDYŃ WANILIOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Uwaga! minimum logistyczne wynosi 10 szt . Sprzedajemy wyłącznie wielokrotność tej liczby.SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%),

3.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Poczta Polska 15
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier 35
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.047 kg

Zamówienie telefoniczne: 601498660

Zostaw telefon
Uwaga! minimum logistyczne wynosi 10 szt . Sprzedajemy wyłącznie wielokrotność tej liczby.

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 352 kcal;
Tłuszcz: 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 86,7 g;
w tym cukry: 0,8 g;
Białko: 0,9 g;
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie